![]() |
Kaasmakerij In de weilanden rondom de Zuivelhoeve grazen 12 melkkoeien. Samen leveren zij zo’n 280 liter melk per dag, wat door ons wordt verwerkt tot smaakvolle boerenkaas. Kaas heb je niet van de één op de andere dag. Het is een proces dat vakmanschap eist én tijd vergt. Tijdens het melken van de koeien gaat de melk rechtstreeks naar een grote houten tobbe in de kaasmakerij. Na het toevoegen van stremsel en zuursel, verandert de melk in een dikke brei. Wanneer het weiwater wordt afgetapt, blijft er een klonterige massa over: de wrongel. Deze losse korrels worden vervolgens in een kaasvorm samengeperst tot kaas. Na een uitgebreid pekelbad gaat de kaas op de plank om te rijpen. Dan volgt een streng bewaakt proces van keren, reinigen en plastificeren. Alleen onder perfecte condities verandert de kaas tijdens het rijpingsproces van smakeloze wrongel in overheerlijke boerenkaas! Winkel In de voormalige koeienstal, huist nu een sfeervolle boerderijwinkel. Op de houten planken achter de toonbank prijken goudgele boerenkazen in allerlei soorten en smaken. Niet alleen jonge en belegen kaas, maar ook speciale soorten met walnoten, Italiaanse kruiden of komijn. Bent u benieuwd naar de onbetwiste nummer één? Proef dan onze eigen Aagtekerkemix, een kaas met een plaatselijk accentje…
De openingstijden van de winkel zijn:
|